Як розвивається лікарня Житомирі: нове нейрохірургічне відділення та сучасне обладнання (ВІДЕО)

Історії порятунку, які вражають. Завдяки новому обладнанню, сучасним технологіям та майстерності лікарів у міській лікарні Житомира рятують кінцівки від ампутації, повертають дієздатність пацієнтам. Нещодавно запрацювало нове нейрохірургічне відділення, а також найкраще в області реанімаційне. Детальніше про них – дивіться у сюжеті

Це історія 80-річного чоловіка. Йому лікарі прогнозували ампутацію ноги, та медики житомирської лікарні за допомогою тоненької трубочки врятували кінцівку. Додому пацієнт пішов на своїх двох. Є і інші історії, де працездатність відновлювалася відразу на операційному столі. Усе це стало можливим завдяки ангіографу, котрий з’явився у закладі у 2021-му році.

За рік ангіограф вже прийняв понад 1200 осіб. Користуватися ним можуть різні відділення, зокрема нейрохірургія. Це також доволі нове відділення у лікарні, яке працює лише 2 місяці.

Близько місяця тому у новому відділенні нейрохірургії запрацював новий комп’ютерний томограф. Ним також можуть скористатися пацієнти з усієї лікарні.

За добу томограф може прийняти близько 20 пацієнтів. І наразі, говорять лікарі, для потреб закладу його вистачає. Так як відділення нейрохірургії доволі нове, воно перебуває на стадії доукомплектування. Частину приладів лікарня готова закупити самостійно.

Однак купити ангіограф власними силами лікарня не зможе, тому це питання депутати підійматимуть на сесії, аби виділити кошти із міського бюджету.

Окрім того, ангіоргаф в нейрохірургічному відділенні матиме додаткове програмне устаткування, яке дозволятиме лікувати саме судинну патологію. Для повного устаткування необхідно приблизно 100 мільйонів.

Нейрохірургічне відділення дозволить лікарні надавати повний спектр послуг, а також у планах нове сучасне онковідділення.