У Звягелі під час виконкому вирішили увімкнути тепло в будинках 16 жовтня: тариф залишається на рівні 2020 року

У Звягелі під час виконкому вирішили увімкнути тепло в будинках 16 жовтня: тариф залишається на рівні 2020 року

11 жовтня відбулось чергове 78 засідання виконавчого комітету міської ради. Під час засідання виконавчим комітетом розглянуто 25 питань порядку денного. Основним важливим питанням для життєдіяльності громади, яке розглядалося членами виконавчого комітету є готовність до початку опалювального сезону 2023-2024 років. Про це повідомляє пресслужба Звягельської міської ради.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства та екології міської ради Олег Годун, на сьогодні завершено весь комплекс робіт, який був запланований КП ЗМР «Звягельтепло».

Відповідно до норм чинного законодавства опалювальний сезон розпочинається в разі зменшення середньодобової температури навколишнього середовища до +8°С та нижче протягом трьох діб. Але для забезпечення комфортних умов у будівлях при середньодобовій температурі навколишнього середовища до +8°С вирішено опалювати:

  • житловий фонд міста у вечірній час з 17.00 год до 5.00 год;
  • заклади освіти, що мають індивідуальні котельні, з 00.00 год до 12.00 год.

У разі зменшення середньодобової температури навколишнього середовища нижче +8°С протягом трьох діб опалення здійснюватиметься цілодобово. 

В ході засідання виконавчого комітету керівники галузей та комунальних підприємств Звягельської міської територіальної громади доповіли про підсумки та виконання заходів підготовки ввірених їм підприємств, установ, організацій до експлуатації в осінньо-зимовий сезон 2023-2024 року. Незважаючи на всі особливості й складнощі, всі галузі господарського комплексу нашої громади готові до опалювального сезону. 

Виконавчий комітет, взявши до уваги інформацію «Про готовність до початку опалювального сезону 2023-2024 років», прийняв рішення  розпочати опалювальний сезон з 16 жовтня.

У всіх житлових будинках які підключені до централізованого опалення  встановлено лічильниками тепла і споживачі здійснюватимуть оплату відповідно виключно до показників цих лічильників. Тарифи на теплопостачання для населення залишаються на рівні 2020 року.

Рішенням виконавчого комітету було встановлено для КП ЗМР «Звягельтепло» тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування і постачання та тариф на послугу з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів. Для населення тариф залишається 1677,12 грн/Гкал (з ПДВ).

Міський голова Микола Боровець закликав жителів громади вчасно розраховуватися за послуги, надані комунальними підприємствами.

Відповідно до Програми часткового відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Звягельської міської територіальної громади  під час опалювального сезону, затвердженої рішенням депутатів міської ради №713 від 22.12.2022 року, виконавчий комітет прийняв рішення частково  відшкодувати вартість закупівлі електрогенератора ОСББ «Мікрорайон «Олімпійський».