30 спортсменів зі спеціальних шкіл Житомирщини виступили на легкоатлетичних змаганнях (ВІДЕО)

Так жваво та енергійно сьогодні розпочався обласний легкоатлетичний фестиваль «Назустріч успіху», участь у якому взяли учні 8-ми спеціальних шкіл Житомирщини.

«Цей захід відбувається в рамках програми Президента – «Пліч-о-опліч», який в першу чергу покликаний надати можливість та доступність спорту, фізичної культури для кожної дитини, для кожного громадянина, для кожної людини в нашій державі», — каже заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець.

У програмі заходу було передбачено забіги на дистанції 100, 400, 800 та 1500 метрів, естафета, а також стрибки в довжину з розбігу й з місця для спортсменів із синдромом Дауна.

Вишевицьку спеціальну школу на змаганнях представляли четверо учнів. Серед них і Віктор. 16-річний юнак сьогодні перевершив себе – пробіг 100 метрів за 14.9 секунд, хоча раніше його найкращий результат був 15.3

Керівниця Вишевицької спеціальної школи розповідає, на фестивалі учні їхнього навчального закладу здобули чудові результати, а головне отримали задоволення та енергію.

«Взагалі-то зараз діти дуже рухливі. І якщо взяти сьогоднішній емоційний стан діток, то якраз оце займання фізичними вправами, воно їх трошки відволікає», — говорить учень Вишевицької спеціальної школи Віктор Заржицький.

Дві сестрички Марія та Марина із Довбиської спеціальної школи-інтернату виступали на змаганнях уперше. Розповідають, сильно переживали перед стартом, допомагала лише підтримка друзів та бажання показати на що вони здатні.

Фестиваль «Назустріч успіху» проходив у Житомирі вперше, однак такий захід має стати щорічною традицією. Окрім цього, у Житомирській обласній військовій адміністрації розповідають, вони вже розробили нову програму спортивних заходів, яка впроваджуватиметься до кінця року.