Житомирянина, підозрюваного у замаху на вбивство свого знайомого, взяли під варту без права внесення застави

Житомирянина, підозрюваного у замаху на вбивство свого знайомого, взяли під варту без права внесення застави

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської окружної прокуратури обрано запобіжний захід підозрюваному у скоєнні замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Ухвалою суду йому застосовано тримання під вартою без права внесення грошової застави.

«За даними слідства, 33-річний мешканець Житомира декілька днів тому скоїв замах на умисне вбивство свого знайомого, жителя приміського села.

Підозрюваний мав тривалу неприязнь до потерпілого, звинувачуючи його у причетності до певних трагічних подій (наразі остаточні мотиви встановлює слідство). Того дня приїхав у село, де проживав чоловік, завчасно підготувавшись: із собою мав два предмети, схожі на сокири та ніж», – йдеться у повідомленні.

Свою жертву фігурант зустрів надвечір на вулиці та відразу накинувся, тяжко травмувавши сокирою. Потерпілий чинив опір, намагався захиститися та уникнути розправи. Проте навіть і тоді нападник вихопив приготовлений ніж та заподіяв чоловіку ще й ножових поранень.

Справитися з нападником допомогли потерпілому інспектори патрульної поліції та односельчани, які були неподалік від кривавого інциденту. Зловмисника затримали, на місце події викликали поліцію і невідкладну медичну допомогу.

Досудове розслідування проводить Житомирське райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо у Житомирі чоловік намагався вбити свого знайомого посеред вулиці.