«Не бруківка, а військовим дрони» – житомиряни вийшли на протести до міської ради (ВІДЕО)

У 2023 році Житомирська міська рада виділила понад 52 мільйони гривень на укладання тротуарної бруківки на 8 ділянках. Сергій Сухомлин каже, сума витрачених коштів на потреби військових значно більша, та містяни вважають, що наразі спрямовувати гроші на благоустрій міста – недоречно.

«Просто до сліз, коли хлопці говорять, що в них немає в забезпеченні ні дронів, ні іншого обладнання. Саме тому я вважаю, що ми повинні зараз всі піднятися і добитися, щоб люди всі розуміли, що у нас справжня війна і потрібно хлопцям допомагати, підтримувати їх як тільки то можливо», — каже житомирянка Олена Заглада.

Серед протестувальників і військовослужбовиця Людмила. Каже прийшла підтримати мітинг, бо захисникам на фронті катастрофічно не вистачає озброєння, тож бруківка – не на часі. Чоловік Людмили також був військовим, але загинув у вересні, виконуючи бойове завдання на Запорізькому напрямку.

«Це безвладдя, яке коїться у нас в місті, це просто жах. В останній день, коли мені телефонував мій чоловік, я показувала йому, як у місті кладуть бруківку. А він мені каже, вони бруківку кладуть, а ми за власні кошти дрони купуємо, старлінки, тому що нічого немає, навіть не було чим заправляти транспорт, це все було за власні кошти», — каже житомирянка Людмила.

Організаторами мирного мітингу стали небайдужа житомирянка, яка першою почала викладати у соцмережі фото з плакатами та ветеран війни Олександр Швецов.

«Багато людей проти укладання цієї бруківки, тому що навіть у мирні часи перекладання бруківки на іншу бруківку, яка не підходить за кольором чи за діаметром не була б першочерговою проблемою. Я вже мовчу про те, коли в країні війна», — сказала житомирянка, організаторка мирного мітингу Ольга Бондар.

«Я думаю, що всі люди, всі більш-менш розумні люди, розуміють, що це просто відмивання грошей, яке робить влада на цій плитці», — каже ветеран, активіст Олександр Швецов.

Через три години безперервного звучання автомобільних сигналів і криків протестувальників «Мера до людей», Сергій Сухомлин таки до житомирян.

До протестувальників також вийшов і голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко. Отримавши нові обіцянки від влади, містяни вирішили не розходитись та продовжили мітинг.