В Житомирському районі викрито громадянина, який «сітками» ловив рибу: біоресурсам завдано збитків на майже 170 тис. грн.

В Житомирському районі викрито громадянина, який «сітками» ловив рибу: біоресурсам завдано збитків на майже 170 тис. грн.

Інцидент стався на р. Ірпінь (водосховище Корнинське) смт. Корнин Житомирського району Житомирської області. Про це повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.

«17 жовтня о 06:00 було виявлено громадянина, який за допомогою заборонених знарядь лову – «сіток » у кількості 7 шт., загальною протяжністю 455 метрів , здійснював незаконне вилучення водних біоресурсів з гумового човна. Зловив рибу: 56 екз. ляща, 5 екз. карася сріблястого, 1 екз. плітки, 7 екз. судака, 7 екз. раків, 4 екз. щуки та 1 екз. товстолоба, загальною вагою 21.9 кг. Сума завданих державі збитків становить 167756 гривень», – йдеться у повідомленні.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушення.

В управлінні Держрибагентства у Житомирській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 414 60 74. Про порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти за вказаним номером телефону.