У Бердичеві відбулася акція «ПРИДИВИСЬ», присвячена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми

У Бердичеві відбулася акція «ПРИДИВИСЬ», присвячена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми

Сьогодні, 18 жовтня, у місті Бердичів відбулася акція «ПРИДИВИСЬ», присвячена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Організаторами акції став Департамент соціального захисту населення Житомирської обласної військової адміністрації. 

Метою цієї ініціативи було інформування громадян про серйозну проблему торгівлі людьми та надання практичних порад щодо власного захисту від цього виду злочинності. 

Начальник відділу міграційної поліції Головного управління поліції в Житомирській області  Максим Заярний  та голова громадської організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр» Ірина Бабенко розповіли про різноманітні види експлуатації людини, а також наголосили на тому, що кожна людина, не дивлячись на свій вік, стать, соціальний статус чи місце проживання має бути обізнана та знати як захистити себе й рідних від торгівлі людьми. 

Учасники акції проходили по стежині «Ілюзій», на якій були дописи стосовного того з якими ілюзіями зіштовхувалися люди, які потерпіли від насилля. Ця стежина є символічним відтворенням ілюзій, з якими зіштовхуються люди, стаючи жертвами торгівлі людьми. Кожен допис на ній відображає якусь з ілюзій, що приховує небезпеку потрапити у сучасні тенета рабства. 

Протягом цього місяця стежина “Ілюзій” буде доступна для відвідувачів у приміщенні залізничного вокзалу міста Бердичів. Усі охочі матимуть змогу пройти цю стежину та перевірити свої знання щодо проблеми торгівлі людьми.