На Житомирщині керівник державного підприємства підписував угоди з постачальником природного газу за значно завищеною вартістю

На Житомирщині керівник державного підприємства підписував угоди з постачальником природного газу за значно завищеною вартістю

Керівник підприємства, яке фінансується державою, підписував угоди з постачальником природного газу за значно завищеною вартістю. Нині йому загрожує ув’язнення. Про це повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«У ході досудового розслідування слідчі відділення поліції №1 (смт Любар) Житомирського РУП встановили, що 69-річний посадовець місцевого комунального підприємства упродовж кількох місяців 2021-2022 років підписував низку договорів на постачання природного газу з товариством з обмеженою відповідальністю.

Однак після цього він укладав додаткові угоди, де вартість палива збільшувалася від 7 до 74%. Слідчими встановлено, що жодних підстав для таких дій у посадовця не було, оскільки вартість природного газу в той період не змінювалася», – йдеться у повідомленні.

Як результат – державі спричинено збитків на понад 760 тисяч гривень. Саме таку суму в цілому перерахувало підприємство постачальнику.

Слідчі поліції кваліфікували діяння посадовця за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України. Нині обвинувальний акт відносно чоловіка скеровано до суду.

Процесуальне керівництво у провадженні – Чуднівської окружної прокуратури.

Згідно з чинним законодавством зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 8500 до 17000 гривень.