Стипендії для обдарованої молоді вручили учням та вихованцям житомирських освітніх закладів (ФОТО)

Стипендії для обдарованої молоді вручили учням та вихованцям житомирських освітніх закладів (ФОТО)

Дев'ятикласниці сестрички Проботюк – переможниці конкурсу «Обдарованість року – 2023». Пишуть поезію, прозу, мають неабиякий хист до малювання. Тому «Талант року» — номінація справді про них. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Поетичні рядки Анни та Катерини стали частиною літературного перформансу, що був сформований з кращих поетичних творів початківців і досвідчених авторів. Всеукраїнський літературний конкурс-марафон «Відсіч. Діти» проводить Житомирський академічний театр імені Івана Кочерги. Минулоріч юні поетки посіли перше та друге місця у конкурсі. Цього року — третє.

«Про солдата, який воює. Йому сниться його родина, яка допомагає йому жити, вистояти до Перемоги, коли він нарешті повернеться додому», — розповідає Анна про свою поезію. Вона хоче стати акторкою. Сестри займаються у театральній студії «Візаві». Катя — більш схиляється до малювання. На всеукраїнський конкурс сучасного мистецтва «Відсіч. Арт-2023» вона написала картину, де зобразила янгола, одягненого у форму українського військового.

Сьогодні сестрички Пороботюк отримують стипендію для обдарованої молоді. Таку винагороду вручають 43-ом юним стипендіатам — переможцям конкурсу «Обдарованість року» та вихованцям школи хореографiчного мистецтва «Сонечко».

Марія Карпушенко, учениця ліцею №25, перемогла у номінації «Лідер року». Попри юний вік дівчина знає: «Лідер — це велика відповідальність перед людьми, які тобі повірили, і своєю працею ти маєш виправдати цю довіру. Лідер — це чесність і справедливість».

Мабуть, тому Марія є членкинею обласної молодіжної ради, входить до комітету з питань національно-патріотичного виховання молоді.

Дівчина неодноразово перемагала в обласних олімпіадах з математики та хімії.

Цьогоріч у конкурсі «Математичний занзібар» Марія разом з командою посіли друге місце, поступившись одній із київських. Наразі житомирська збірна юних математиків готується до Всеукраїнського турніру юних математиків, який відбудеться 26 – 29 жовтня в Києві.

 Дев'ятикласниця Ангеліна Поліщук — «дослідниця року». Вона перемогла у XXI Всеукраїнській конференції конкурсу науково-дослідних робіт «Зоряний шлях», що проходив у Дніпрі. Ангеліну вабить незвіданий космічний всесвіт. Вона досліджує космос в астрономічному гуртку, що в ліцеї №8.