«Зелена країна»: на Житомирщині та Київщині висадять майже 14 мільйонів дерев

«Зелена країна»: на Житомирщині та Київщині висадять майже 14 мільйонів дерев

Найближчим часом в лісових господарствах Житомирщини та Київщини стартує черговий етап реалізації програми Президента «Зелена країна»: лісівники розпочнуть осіннє садіння лісу. Про це повідомляє Центральне міжрегіональне управління ЛМГ.

Щоправда, натепер не на усіх відведених під заліснення ділянках можна проводити садіння – дається взнаки досить сухе літо. Відтак лісівники сподіваються, що найближчі дощі виправлять ситуацію. Адже, щоб висаджене якнайкраще прижилося – земля має бути достатньо зволожена.

«Згідно з проектами, поданими до Центральне міжрегіональне управління ЛМГ, на Житомирщині планують висадити трохи більше 1300 гектарів лісу, з них майже тисячу гектарів – на землях філій ДП «Ліси України», решта – інші лісокористувачі, – повідомляє начальник управління Сергій Смічик. – Лісівники Київщини створять майже 400 гектарів лісових культур, з них понад 300 гектарів – філії ДП «Ліси України».

Нині у господарствах активно ведуться підготовчі роботи, а власне садіння можна розпочинати лише тоді, коли у рослин настає стан спокою. Визначають його, як правило, за наявністю листя: як тільки воно осиплеться - можна садити.

Садитимуть в основному сосну та дуб.

Нагадаємо, що навесні в рамках програми Президента «Зелена країна» в Житомирській області висадили понад 31 млн. дерев – це найвищий показник в Україні. В Київській області посадили 12,3 млн. саджанців.