Житомирський волейбольний клуб «Житичі-Полісся» вперше зіграє в Європейському турнірі (ВІДЕО)

177

Натхненний та впевнений у власних силах волейбольний клуб Житомира «Житичі-Полісся» відправились за кордон, аби взяти участь у Європейському турнірі. Грати на такому рівні команда за всю історію створення буде вперше, тож відчувають неабияку відповідальність.

«Рік заснування нашої команди – 2017. Ми пройшли етапи становлення, розвитку від першої ліги, сьогодні ми граємо у найвищому дивізіоні. В цьому році нам представлена така можливість представляти клуб, Житомирщину і Україну на європейській арені. Є хвилювання, адже це все вперше, ми маємо довести, що нам довірили таку велику честь. Зробимо все можливе», — каже головний тренер ВК «Житичі-Полісся» Сергій Терейковський.

Готувалися до цього, кажуть гравці, у посиленому режимі. Інколи було й по 2 тренування в день. Змагатися на єврокубках команда буде в оновленому посиленому складі.

«Команда підсилена легіонерами. Батьківщина зв'язуючого у нас Сербська Республіка. Центральний блокуючий – це Лука Бабіч, який є членом національної збірної Чорногорії. І третій легіонер у нас Ален Дідович, житомирські вболівальники його пам’ятають, два роки назад він виступав у складі нашого клубу, це був перший легіонер», — сказав головний тренер ВК «Житичі-Полісся» Сергій Терейковський.

Першу гру команда зіграє вже 26-го жовтня. Та вдома в Україні клуб не може приймати матчі, тож свої зали надає Польща.

«На жаль, через війну ми не можемо приймати дома гостей. Домашня арена в нас буде в місті Жешув, республіка Польща, де ми будемо приймати команду «Войводіна» Сербія», — говорить президент ВК «Житичі-Полісся» Володимир Ширма.

Та це, кажуть гравці, ніяк не вплине на їхній настрій. Адже знають, що вдома їх завжди підтримують та чекають із гарними результатами. А представляти Україну на європейській арені неабияк важливо для самої команди.

«Звісно, хочеться грати у рідних стінах, але зараз ми усі розуміємо яка ситуація в країні. Тому навіть те, що ми зараз будемо грати за кордоном, це певною мірою є популяризація нашої країни перед закордонною публікою, що в нас зараз складні часи, що Україні потрібно допомагати, що незважаючи на війну ми продовжуємо боротися, продовжуємо грати в волейбол, у нас є спорт. Тому я думаю, що це не повинно сказатися на нашій грі», — розповідає догравальник ВК «Житичі-Полісся» Микита Лубан.

Суперника «Житичі-Полісся» визначило жеребкування. Кажуть, команда доволі відома на спортивній арені та сильна, однак знання ворога – це вже частина успіху.

«Добра доволі команда з хорошою історією. Вони багато разів були чемпіонами, і призерами, я б не сказав, що слаба команда. Шанси завжди є, м’яч круглий, грати дві гри, все в наших руках, якщо будемо виконувати все що потрібно, можна все виграти», — зазначає капітан ВК «Житичі-Полісся» Микола Рудницький.

Грати у єврокубку команда буде у новій формі. Її, як і підтримку у багатьох інших речах, забезпечив генеральний партнер волейбольного клубу компанія BGV. Президент клубу говорить, без їхньої допомоги розвиватися було б набагато складніше.

«Це дуже непросто. І переїзди, і проживання, і харчування, і оренда залу, і таке інше. Це дуже-дуже непросто. Але дякую їм, вони це роблять, роблять заради розвитку волейболу, спорту і заради виховання наших молодих», — сказав президент ВК «Житичі-Полісся» Володимир Ширма.

Та звичайно головним чином можливості грати, як на теренах, так і за межами України команда завдячує нашим Збройним силам. І сподіваються, що окрім маленьких спортивних перемог, усіх нас незабаром чекає головна найбажаніша Перемога.