Впровадження проєкту «Школу вгору»: результати у Житомирі (ВІДЕО)

Впродовж року на території України за підтримки естонської організації «Mondo» реалізовується проєкт «Школу вгору», котрий має на меті підтримувати вчителів. Участь у ньому беруть 35 навчальних закладів з 5-ти областей країни, зокрема 7 з Житомирщини.

Програма проєкту розроблена як міжнародними, так і українськими експертами, вчителями та психологами. Зокрема, свою підтримку надає благодійний фонд з Житомира «Справжні українці».

Окрім психологічної підтримки ще однією складовою проєкту є цифрові компетенції. З кожної школи відібрали двох вчителів, котрі пройшли навчання та згодом передали свої знання колегам.

Участь у проєкті «Школу вгору» взяли 4 навчальні заклади з Житомирської міської територіальної громади. Зокрема, ліцей №4. Отримані під час навчання навички, кажуть вчителі, вже активно та вдало використовують з учнями на уроках.

Навчання, кажуть вчителі, проходило легко та цікаво. А головне – корисно, адже в такий непростий для країни час перед освітянами постало чимало викликів, а проєкт «Школу вгору» навчив з ними справлятися.

Впродовж 19-20-го жовтня до ліцеїв-учасників Житомира завітали моніторингові групи, аби побачити результат проєкту, а також зрозуміти потреби.

У межах проєкту також передбачається оснащення шкіл технічними засобами для роботи.