Україна очима маленьких американців: у Житомирі відбулось відкриття виставки «Пліч-о-пліч з Україною» (ФОТО)

Україна очима маленьких американців: у Житомирі відбулось відкриття виставки «Пліч-о-пліч з Україною» (ФОТО)

Відбулося відкриття виставки малюнків маленьких американців «Пліч-о-пліч з Україною». Виставка приїхала з Америки, зі штату Вірджинія, та налічує близько 100 малюнків. На них – українські та американські прапори, тризуб, лелека, жито й соняхи… Їх автори – діти віком від 7 до 15 років. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Роботи побували у стінах Верховної Ради, в місті Ірпінь та в десяти містах Італії. Вони є відгуком американських дітей на виставку малюнків маленьких українців, які вони створювали, поки в Бучі та Ірпені відбувалися трагічні події. Згодом завдяки українці Анастасії Сайферс та її чоловіку їх роботи опинилися в Америці й були представлені в одному з найбільших аеропортів Вашингтона. Головний посил сьогоднішньої виставки – «мистецтво рятує наші душі». Воно потрібне і дітям, і людям, які страждають від війни. Також ми переконуємося, що світ з нами. Слід поширювати нашу культуру та реагувати на відгук інших культур. Здається, що сьогодні ми відкрили просто виставку, але насправді це можливість здійснювати подальші кроки з тими містами, яких ми можемо зацікавити», – розповіла Ірина Ярмоленко, голова ГО «Центр суспільних комунікацій».

«Відкривати виставку американських дітей – це велика честь. Це говорить про те, що країни поруч та хочуть бачити одна одну в мирі й співдружності. Зображені соняхи, наші синьо-жовті прапори, поле, українські лани, синє небо... Всі ці зображення свідчать про те, що діти думають так само, як і ми. Значить, ми точно не єдині та рухаємося до Перемоги», – резюмувала Вікторія Краснопір, директорка департаменту соціальної політики міської ради.

Своїми враженнями поділилась й відвідувачка «Прозорого офісу» Галина Деменчук: «Зазвичай малюнки наших діток – темні та похмурі. Вони частіше зображують батьків, родину. А от картини американських діток такі яскраві та життєствердні. Чим живуть – тим і переймаються. Про те й малюють».

Виставка триватиме протягом двох тижнів. Після – поїде до Одеси та Львову, а наприкінці року її передадуть на фронт Збройним Силам України.