«Ліси Героїв»: біля Житомира рятувальники та родини загиблих висадили ліс на честь полеглих саперів (ВІДЕО)

24-го грудня 2022-го року Житомирщину сколихнула жахлива новина – на деокупованій Херсонщині, підірвавшись на ворожій міні, загинули троє саперів – Олексій Сич, Сергій Курінний та Дмитро Краснощоков. Усі працювали в Головному управлінні ДСНС області.

Задля збереження пам’яті про полеглих колег рятувальники долучилися до ініціативи «Ліси Героїв», започаткованої державним підприємтвом «Ліси України».

Висаджувати дерева на честь полеглих саперів рятувальники запросили і родини загиблих. Серед посадкового матеріалу – 3200 сосен та 800 дубів. Вставляючи в землю саджанець дружина Дмитра Краснощокова Анна говорить, думає про чоловіка та вбачає певний символізм.

Інна Курінна висаджувала дерева вперше і відразу на згадку про чоловіка. Пережити втрату, каже, важко, але мусить продовжувати жити заради дитини. А до майбутнього лісу приходитимуть усією родиною.

Рятувальники кажуть, хлопці не залишили їхні підрозділи, вони завжди з ними, завжди в пам’яті та серці. Тому не відгукнутися на таку ініціативу не змогли, бо ж називають один одного великою родиною.