Національний диктант єдності: як писали освітяни Житомира (ВІДЕО)

У Житомирі національний диктант єдності писали працівники міського департаменту освіти. Кожен з них представник різних професій, різних наук, однак в одну годину об’єдналися, аби разом перевірити себе.

Цьогорічний текст для диктанту був написаний українською поетесою та перекладачкою Катериною Калитко і мав назву «Дороги України». Учасники кажуть, він дещо перегукувався із минулорічним твором «Рідний дім», однак мав своє неабияке значення.

Освітяни кажуть, пишуть диктант національної єдності не вперше, більшість вже понад 10 років поспіль і вважають це своїм своєрідним обов’язком.

Учасники зізнаються, перед початком було присутнє хвилювання, однак вже під час процесу відчували натхнення. Хоча й пунктуаційно текст не всім давався легко.

Об 11-й годині об’єдналася уся країна. Хтось писав диктант в укритті, хтось на роботі, а хтось навіть на передовій. Вперше День української писемності та мови відзначали за новою датою, однак вкотре довели – непереможні, коли об’єднані. А перевірити себе можна 30-го жовтня, коли текст диктанту буде опубліковано. Або ж надіслати на перевірку за адресою, котру ви можете бачити на екрані.