На Житомирщині затримали 71-річного коростенця, який вбив зятя та намагався приховати злочин

На Житомирщині затримали 71-річного коростенця, який вбив зятя та намагався приховати злочин

Увечері 28 жовтня житель м. Коростеня під час риболовлі виявив у річці Уж понівечене тіло невідомого чоловіка. Про це він одразу ж повідомив до поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. 

Відтак на місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Національної поліції в області та Коростенського райуправління. Для з’ясування обставин та обстеження дна правоохоронці залучали водолазів.

Крім того, поліцейські звернулися до жителів району та області із закликом допомогти встановити особу загиблого.

Менш ніж за добу правоохоронці з’ясували, що вбитим є 43-річний житель Ушомирської громади Коростенського району.

«У результаті низки слідчих та розшукових дій оперативники кримінальної поліції запідозрили у причетності до вбивства 71-річного жителя м. Коростеня. За місцем проживання чоловіка вилучили низку доказів протиправного діяння.

Попередньо, господар будинку намагався приховати злочин та позбавитися тіла. Для цього частково розчленував його. Менші частини разом з одягом палив у печі, а решту понівеченого тіла викинув до річки», – йдеться у повідомленні.

Тож чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Нині у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України слідчі з’ясовують всі обставини події. Вирішується питання про оголошення чоловікові про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

За такий злочин законодавством передбачено покарання від 7 до 15 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.