Психічне здоров’я: житомирські фахівці переймають міжнародний досвід

Психічне здоров’я: житомирські фахівці переймають міжнародний досвід

Фахівці у сфері психічного здоров’я, які є учасниками міжнародного проєкту «Підвищення доступності системи охорони здоров'я та покращення якості медичної та соціальної допомоги у сфері психічного здоров'я", беруть участь у  міжнародній  конференції «Охорона психічного здоров'я — системні виклики в перспективі сучасного польського та українського досвіду». Конференція проходить у Варшаві. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Науковим та практичним досвідом діляться професори, доктори, психотерапевти.

«Я дякую керівництву Польщі, Міністерству закордонних справ, Міністерству охорони здоров'я Польщі, Карітас Варшавсько-Празької єпархії, організаторам та координаторам, професорам, докторам, психотерапевтам, які ділилися науковим та практичним досвідом, всьому польському народу за підтримку України та успішну реалізацію Проєкту», — доєднався до учасників зібрання секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський. До  конференції приєдналася і Перша леді Польщі пані Агата Дуда, представники Сейму Польщі.

Група  фахівців із Житомира провели дискусійну панель, де обговорити  актуальні питання, пов'язані із використанням набутого у Проєкті науково-практичного досвіду, поділитися власними напрацюваннями у сфері психічного здоров'я.

В основі обговорення — питання  кризової інтервенції в різних вразливих групах, зокрема сім'ях із дітьми ВПО, серед жінок із вразливих груп в реаліях воєнного часу, психотерапія людей із ПТСР, психологічна підтримка залежних і співзалежних осіб.

У роботі конференції також бере участь група психотерапевті, учасників Проєкту,  з Миколаєва.  Така співпраця дає можливість виробити спільні підходи у розв'язанні складних питань у сфері психічного здоров'я.