5 учнів та студентів Житомирщини посіли призові місця у конкурсі есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя»

5 учнів та студентів Житомирщини посіли призові місця у конкурсі есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя»

29 вересня в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова відбулася урочиста церемонія нагородження переможців і призерів Всеукраїнського конкурсу есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя». Про це інформує Український Державний університет імені Михайла Драгоманова.

Серед здобувачів освіти Житомирщини призові місця посіли: 

Номінація «Малюнки» 

II місце 

Ірина Артемова, учениця ліцею №12 імені С.Ковальчука м.Житомира. Ірина навчається в 11 класі, Бере активну участь у житті Ліцею, благодійних акціях. Доброзичлива, відповідальна, врівноважена, толерантна.

Дарина Стройло, студентка Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу; 

Номінація «Есе» 

I місце

Оксана Вигівська, учениця Вигівської філії Горщиківського ліцею Коростенського району Житомирської області. Оксана — учениця 9 класу, добра, врівноважена, завжди позитивно налаштована, Серйозно й відповідально ставиться до навчання, особливо її цікавлять предмети гуманітарного циклу. Оксана вірить у нашу Перемогу, у щасливу долю, у розквіт України, тому й висловлює свої думки у творах, тому й любить брати участь у флешмобах, адже в них виливає свої почуття.

III місце 

Софія Кадикова, учениця Ягнятинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Бердичівського району Житомирської області. Софія навчається 11 класі. Участь у конкурсі «Я маю право на життя» дала можливість Софії привернути увагу людей до проблеми порушення прав дітей, які постраждали від російської агресії. Учениця вважає, що завдання конкурсу було неважке, головне – зрозуміти суть, а писати твори вона обожнює. Софія — всебічно обдарована особистість. Крім інтелектуальних здібностей Софія має високий художньо-естетичний смак, навчається в школі мистецтв та успішно оволодіває грою на скрипці та гітарі, володіє різними техніками образотворчого мистецтва. Без її участі не проходить жодне мистецьке свято громади. Також вона учасниця Всеукраїнських конкурсів та обласних олімпіад, має вагомі досягнення у галузі філології та природничих наук. У 2022-2023 н. р. стала переможцем ІІ етапу Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань, здобула диплом І ступеня ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії, диплом ІІ ступеня обласного етапу XІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка та посіла друге місце у всеукраїнському етапі XІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка.

Даніел Тищенко, учень Черняхівського ліцею №2 Житомирського району, Житомирської області. Даніел належить до академічно обдарованих здобувачів освіти, має високий рівень досягнень з усіх предметів навчального циклу. Висока пізнавальна активність, оригінальність ідей та гнучкість мислення вирізняють Даніела серед однолітків. Юнак систематично працює над підвищенням свого інтелектуального рівня, неодноразово представляв заклад та громаду на обласних предметних олімпіадах та турнірах, різноманітних конкурсах. Даніел — учасник наукового товариства «Eridanus» Черняхівського ліцею №2, активно займається науковою роботою, тому має вагомі результати у конкурсі-захисті учнівських робіт за програмою МАН, отримавши із філософії диплом ІІІ ступеня та зарубіжної літератури диплом ІІІ ступеня на заключному етапі захисту робіт. Юнак захоплюється історією, філософією, літературою, пише власні літературні твори.

Конкурс організовано Навчально-науковим інститутом права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Він тривав впродовж травня-червня 2023 року за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури та інформаційної політики України та сприяння партнерів. 

Усього в конкурсі взяло участь понад 1700 учасників з усіх регіонів України. Журі конкурсу визначило 100 переможців і призерів, яких нагородили цінними подарунками. 

Захід став важливим кроком у спрямуванні суспільної уваги на проблеми дітей та молоді, які постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії проти України, і сприяє розвитку демократичних цінностей та прав людини в нашій країні.