На Житомирщині школярі допомагають лісівникам збирати насіння дуба (ФОТО)

На Житомирщині школярі допомагають лісівникам збирати насіння дуба (ФОТО)

Збір жолудів – справа не тільки корисна, але й дуже цікава, тому до неї завжди із задоволенням долучаються школярі. Про це повідомляє Столичний лісовий офіс.

«Нещодавно учні Новоборівського ліцею ім. Василя Лунька приєдналися до лісівників філії «Коростенське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України», щоб допомогти зібрати цінне насіння дуба – однієї з основних лісоутворюючих порід Житомирщини. 

Разом із фахівцями вони вирушили до Турчинецького лісництва, де завзято взялися за роботу. Під пильним наглядом лісівників маленькі помічники вчилися розпізнавати, які саме жолуді найбільш підходять для подальшого садіння. Діти мали можливість наочно побачити, яка велика цінність у кожній маленькій насінині для майбутнього лісу, а також відчути себе частиною великої справи, що допоможе зберегти природу», – йдеться у повідомленні.

Збір насіння дуба триває у всіх філіях Столичного лісового офісу ДП «Ліси України». Наразі лісівники заготовили вже понад 100 тонн жолудів, що становить 85% від встановленого плану.