19 місяців у полоні: 23-річний житомирянин Андрій Щепанський захищав Маріуполь (ВІДЕО)

Для житомирянки Анни Щепанської повномасштабне вторгнення розпочалось як і для більшості українців із ранкових вибухів. Однак було й те, що вирізняло її ситуацію з-поміж інших. Син Андрій у момент наступну 24-го лютого знаходився на блокпості у Донецькій області.

З 2019-го року, з 19-ки років, Андрій служить у лавах Національної Гвардії України, постійно перебував у районі Запоріжжя та Маріуполя.

У березні минулого року Андрій Щепанський мав приїхати у відпустку. Та востаннє жінка бачила сина ще у 2021-му році.

У перший день повномасштабного вторгнення Андрій розповідав по телефону як росіяни зрівнювали усе з землею із всеможливої зброї. 25-го лютого юнак вже був у Маріуполі.

Згодом зв’язок обірвався, Маріуполь залишився без електроенергії.

Далі, згадує жінка, була невідомість. Від сина жодної звістки, а куди йти та до кого звертатися було незрозуміло. З часом Анна потрапила у групу, де між собою спілкувалися рідні побратимів Андрія і почали діяти разом.

Згодом Анна натрапила на пост звільненого з Оленівки воїна, котрий міг надати інформацію про Андрія. Так і сталося. Чоловік впізнав юнака і повідомив, що той живий, однак в полоні. Це дало надію жінці. А вже у січні цього року вона побачила відео.

Увесь цей період разом з мамою та татом Андрія переживає молодший братик Тимофій. Востаннє вони бачились, коли йому було 6, зараз вже 8. Хлопчик важко реагував на вибухи та тривоги, тож з разом з мамою їм довелося тимчасово виїхати за кордон. Та він чудово розуміє де його брат та чекає чи не найбільше.

Жінка неодноразово з родиною виходила на різні акції, активно веде соцмережі, аби світ не забував про війну та тих, хто на передовій або в полоні. І хоча вже так давно не бачилася із сином, говорить, вони постійно разом.

В кожному дні є життя, в кожній ночі є надія. Жінка мріє, щоб вже цієї осені в їхній родині сталося диво і вони змогли обійняти свого Андрія.