У Коростені розшукали 35-річного чоловіка, який причетний до крадіжки мотоцикла

303
У Коростені розшукали 35-річного чоловіка, який причетний до крадіжки мотоцикла

До Коростенського райуправління поліції звернувся 26-річний житель Олевської громади. Чоловік повідомив, що у нього викрали мотоцикл «Мустанг», залишений тимчасово в дворі багатоповерхівки в райцентрі. За його словами, вартість транспортного засобу складає близько 15 тисяч гривень. Про це повідомляє Коростенське районне управління поліції.

«Поліцейські з’ясували, що власник залишив мотоцикл без нагляду, не подбавши про блокування для запобігання його викраденню. Чоловік пішов у справах, а коли повернувся – двоколісника на місці вже не було.

Оперативники кримінальної поліції встановили, що до незаконного заволодіння транспортним засобом причетний 35-річний містянин. Чоловік визнав свою провину та розповів, що чужий мотоцикл продав», – йдеться у повідомленні.

Тож поліцейські вилучили викрадене вже у «нового власника».

Нині триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. За такі дії законодавством передбачене покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Водночас поліцейські застерігають громадян: утримайтеся від придбання вживаного майна за надто низькою ціною та за підозрілих обставин. Пам’ятайте, що ви ризикуєте стати власником викрадених речей, які будуть вилучені поліцією.