У Житомир з робочим візитом прибув посол Німеччини в Україні Мартін Єґерем, говорили про співпрацю, підсилення ППО та підтримку інвесторів (ФОТО)

226
У Житомир з робочим візитом прибув посол Німеччини в Україні Мартін Єґерем, говорили про співпрацю, підсилення ППО та підтримку інвесторів (ФОТО)

Житомирщину відвідав Надзвичайний і Повноважний посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґерем. Обговорили з паном послом питання подальшої співпраці між нашою областю та Німеччиною. Про це повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Сучасність вносить у нашу взаємодію додаткові напрямки. Тому сьогодні окрім економічної співпраці та підтримки інвесторів, ми обговорювали також питання посилення протиповітряної оборони, захист від можливих російських терористичних атак по об'єктах критичної інфраструктури області», – зазначає начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Мартін Єґерем запевнив у подальшій всебічній підтримці Німеччини та наголосив, що Україна неодмінно стане важливим членом Європейського союзу і наш голос буде мати велике значення у прийнятті рішень у Брюселі.

Також обговорили питання співпраці в економічній царині. Житомирщина не перший рік ефективно співпрацює з німецькими інвесторами, державними установами, фондами та банками, зокрема з товариством міжнародного співробітництва GIZ, німецьким державним банком KfW. За підсумками цього року товарооборот області з Німеччиною склав 109,6 млн доларів, а експортних операцій здійснено на понад 34 млн доларів США. Підприємства, де інвесторами виступає бізнес з Німеччини, під час війни не лише не припинили свою роботу на Житомирщині, а й вкладають додаткові кошти у розвиток виробництва.

Загалом за участі німецьких інвесторів на території області утворено 24 підприємства. Найбільші з них – це, насіннєвий завод Monsanto Bayer, який зараз реалізує у нас нову чергу свого інвестиційного проєкту. «Виробничо-комерційна фірма «Леся» у Звягелі, ПАТ «Ліктрави», які також мають намір найближчим часом реалізувати в області кілька нових проєктів. Фірма «Сінеджі сістемс», яка займається виготовленням програмного забезпечення та звісно завод “Кромберг енд Шуберт”, який виготовляє комплектуючі для легендарних автомобільних брендів Volkswagen, Seat, Škoda.