У Житомирі під час брифінгу говорили про відновлення зруйнованих об’єктів цивільної інфраструктури (ВІДЕО)

114

На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо відновлення зруйнованих об’єктів цивільної інфраструктури. Про це розповіла перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко.

Зокрема, йшлося про відбудову зруйнованих об’єктів у Малинській, Народицькій, Ушомирській, Овруцькій, Коростенській громадах та м. Житомирі.

«Вкотре звертаю увагу сільських, селищних та міських голів та наголошую: дотримуйтесь нормативно визначеного 30-денного розгляду заяв. Для прикладу, незадовільною залишається робота комісій у деяких громадах. 

Зокрема, найбільше необроблених заяв у Малинській громаді: зі 101 заяви, які надійшли на розгляд, необробленими залишаються 32. Звертаю увагу, що з 15 вересня набули чинності зміни до постанови Кабінету міністрів від 21 квітня 2023 року №381 в частині надання компенсацій на проведення робіт в межах капітального ремонту і, відповідно, суму виплат збільшено до 350 тисяч гривень за квартиру. 

Однак у випадку, якщо не пошкоджені місця загального користування у багатоквартирному будинку. На капітальний ремонт будинку сума виплат збільшилась до 500 тис. грн. 

Так на сьогодні прийнято ще 22 рішення про надання компенсацій на проведення капітального ремонту житла, 16 з яких у Малинській громаді, одній із найбільш постраждалих внаслідок ракетних обстрілів. Варто відмітити і позитивну динаміку в роботі комісій: оперативно опрацьовують заяви в Житомирській, Народицькій, Гладковицькій, Овруцькій, Станишівській, Чуднівській громадах області», – повідомила Наталія Остапченко.

Детальніше дивіться у відео.