У Житомирі відбулося відкриття виставки робіт українського художника з Павла Гусєва «Незламна» (ФОТО)

119
У Житомирі відбулося відкриття виставки робіт українського художника з Павла Гусєва «Незламна» (ФОТО)

У Домі української культури відбулося відкриття виставки робіт українського художника з Житомирщини Павла Гусєва. Виставка стартує в Житомирі вчетверте. Перший раз у нашому місті митець представив її ще у 2018 році. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Колекція картин «Незламна» налічує 60 робіт. На них – жіночі портрети, постаті військових, патріотичні сюжети... Деякі з них створені за останні півтора роки та присвячені актуальним темам сьогодення.

Художник зізнається: назва виставки виникла не просто так, адже Україна асоціюється у нього з сильною й незламною жінкою.

«Ще в першому класі я відчув потяг до образотворчого мистецтва, а в середніх більш зацікавився малюванням. Тим паче, в мене був хороший вчитель, який мене надихав та наштовхував на цю стежку. В 11-му класі я остаточно вирішив, що хочу пов’язати своє життя з творчістю. Тому вступив до Рівненського державного гуманітарного університету на художника», – розповів Павло Гусєв про початок творчого шляху.

Після закінчення університету почав працювати художником-оформлювачем в іршанському Палаці культури. Паралельно з роботою малює картини.

«Надихають люди, їхні різні та своєрідні характери, а також Збройні Сили України. Через зовнішність намагаюся передати переживання людської душі», – сказав художник.

Вчителька французької мови ліцею № 20 Лілія Богдан прийшла на відкриття зі своїми вихованцями. Вона сказала: «Сьогодні дізналася, що ми з дітьми можемо відвідати виставку та ознайомитися з картинами художника нашого краю. В моєму класі дуже творчі діти – хтось танцює, хтось малює, хтось співає... Та й ім’я митця почули не вперше, тому всі з задоволенням погодилися завітати сюди».

Виставка триватиме з 6 листопада до 18 листопада.