У Житомирі Мар’яна Савка презентувала свою першу прозову книгу «Люди на каві» (ВІДЕО)

108

Книга, що здатна обіймати. Такою бачила свою нову збірку Мар’яна Савка – сучасна українська письменниця. «Люди на каві» – таку назву має книга, що стала першою прозовою у творчому доробку авторки.

У книжці зібрані історії, написані як до початку повномасштабного вторгнення, так і після. Деякі з них – засновані на реальних подіях, частина – вигадані. Але абсолютно кожна з них переплітається з реальністю.

Жанру, котрий би об’єднував усі оповідання, у книзі немає. Кожне з них передає різні почуття та емоції. Тут зібрані як гумористичні, так і частково трагічні твори. Однак абсолютно усі мають позитивний фінал. І це також не даремно.

Усього у книзі 20 оповідань, з них 6 написані після 24-го лютого 2022-го року. По змісту вони йдуть першими, аби поступово, читаючи твори, читач міг хоча б подумки повернутися до колишнього мирного життя. Та в кожному із воєнних оповідань є те, що об’єднує усіх українців, речі, котрі не потребують пояснень.

Ці історії — про звичайних людей, які живуть своє життя, з його драмами, болючими розривами і вічним прагненням щастя. Тут багато чуттєвості, гумору і фіксації моменту, бо так важливо відчути мить, у якій ти живий і відчуваєш світ довкола. І це було основним сенсом книги.

Днями письменниця презентувала свою книгу у Житомирі. До цього її вже побачили декілька міст України. Попереду столиця та навіть закордон.