Житомирщину із робочим візитом відвідав Перший заступник Голови Верховної Ради України (ВІДЕО)

141

Робота на місцях, кажуть посадовці, допомагає познайомитися із реальними проблемами та зрозуміти потреби. Нещодавно із таким візитом до Житомирщини завітав Олександр Корнієнко – Перший заступник Голови Верховної Ради України. Насамперед зосередилися на питаннях в освітній, соціальній та безпековій сферах.

«Сьогодні ми присвятили цей візит трьом важливим складовим. Це освітянське питання, бо ми матимемо зустріч в Житомирській політехніці. Це геріатричний пансіонат, тобто соціальна сфера. І це ДСНС – наші славетні рятувальники, які теж ризикують життям щодня на рівні з бійцями сил оборони», — говорить Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

У візиті також взяли участь і народні депутати Арсеній Пушкаренко, Ганна Лічман та Тетяна Циба. Спочатку народні обранці завітали до одного із геріатричних пансіонатів області неподалік Житомира.

«Ми сьогодні до Дня соціального працівника відвідали геріатричний пансіонат, нагородили соціальних працівників нашої області, тих людей, які щодня опікуються тими категоріями громадян, які потребують додаткової уваги, додаткової підтримки. І сьогодні відзначили, ознайомилися з роботою інтернату. Достатньо високий рівень, дійсно, люди перебувають в гідних умовах, ті які потребують сьогодні опіки, і це приємно, що сьогодні в нас є такі заклади на Житомирщині», — сказав Народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Далі поважні гості завітали до рятувальників та ознайомились із найсучаснішою пожежною частиною в області, яку було офіційно відкрито близько місяця тому. Також відзначили бійців ДСНС подяками та іменними годинниками.

Серед нагороджених – Дмитро Якубенко. Нещодавно рятувальник повернувся із Херсонської області, де разом з колегами виконував різні завдання впродовж двох місяців. Зокрема, розбирали завали, допомагали населенню та зводили панельні будинки для тих, хто втратив житло внаслідок обстрілів.

«Найважче було – це коли нас відправили в лікарню, де був приліт від російської агресії по 8-му поверху. Ми з моїм особовим складом почали розбирати цей завал і десь в цей момент знову почалися обстріли. Це було найважче морально, коли ти чуєш над головою ці свисти. Це не передати словами», — говорить начальник крано-підйомного відділення з групи ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Дмитро Якубенко.

Однак те, що для нас сприймається подвигом, рятувальники називають обов’язком і гордо виголошують: «Служу українському народові!». Наприкінці візиту Олександр Корнієнко завітав до Житомирської політехніки, де поспілкувався з освітянами та ознайомився з інноваціями у закладі.

«Ми сподіваємось, ми віримо, що буде позитивне рішення Єврокомісії і Європейської ради, розпочнуться переговори щодо вступу України в ЄС і розвиток місцевої локальної інфраструктури: і безпеки, і транспорту, і інфраструктури медичної, соціальної, освітньої, – це все буде безпосередньо частиною вступу України до Євросоюзу», — каже Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Побаченим, говорить Олександр Корнієнко, задоволений. Особливо гарні результати показала служба ДСНС, котра не припиняє модернізуватися. А в планах також провести кілька виїзних засідань комітетів Верховної Ради України на території області.