Черговий відвід по справі «Житомирських ласощів»: адвокати захисту обвинуваченого затягують процес? (ВІДЕО)

171

Черговий відвід судді, ініційований адвокатами обвинуваченого Ігоря Бойка став результатом судового засідання по справі акціонерного товариства «Житомирські ласощі». Приводом стало те, що при призначенні колегії до автоматизованого розподілу включили суддю, яка раніше розглядала відвід у цій справи.

«У зв’язку з тим, що заявлялося два відводи, один з відводів розглядала суддя Шульга Оксана Миколаївна, інший розглядала Волкова. В даному випадку система автоматизованого розподілу сама визначила те, що у зв’язку з розглядом заяви про відвід, який заявляла адвокат Нікітюк, не включено до автоматичного розподілу суддю Волкову. Система включила суддю Шульгу Оксану Миколаївну до автоматичного розподілу визначення суддів», — каже адвокат обвинуваченого Ігоря Бойка Андрій Кліща.

«Сторона захисту обвинуваченого скористалася недоліками системи авторозподілу чи все ж таки, як ми думаємо, протиправне втручання в систему авторозподілу. І відповідальність передбачена статтею 376 ПРІМ за таке втручання. Ми будемо з цим розбиратись і подавати відповідне клопотання про вчинення кримінального правопорушення», — говорить керуючий партнер Адвокатського об’єднання «НЕСТЛЕКС» Валерій Алієв.

Раніше справа розглядалася у Корольовському районному суді Житомира та через численні відводи суддів, її передали до Коростенського міськрайонного. З того часу пройшло 4 роки і зараз ситуація може повторитися.

«В Коростенському суді зараз виб’ють всіх суддів і буде апеляційний суд Житомирської області визначати суд, який розгляне цю справу. Ми будемо сподіватися, що нарешті знайдеться суд, який цю справу розгляне, який буде «з зубами». Тому що, на жаль, поки такого суду не спостерігається і пан Бойко топчеться на правосудді», — сказав керуючий партнер Адвокатського об’єднання «НЕСТЛЕКС» Валерій Алієв.

Окрім того, уже пів року суд не розглядає клопотання представників АТ «Житомирські ласощі» про призначення стаціонарної психіатричної експертизи на предмет осудності обвинуваченого Бойка, адже він заявляє, що не розуміє української мови, хоча народився та все життя прожив в Україні.

«Історія людства не знає такого, щоб людина забула рідну мову, з якою вона народилася і не була психічно хворою. Тобто, якщо ти забуваєш рідну мову – ти однозначно психічно хворий. Це ми і хочемо довести в суді, це ми і хочемо з’ясувати. Для цього ми і подаємо клопотання те, щоб провели цю експертизу», — зазначає керуючий партнер Адвокатського об’єднання «НЕСТЛЕКС» Валерій Алієв.

У 2003 році Ігор Ярославович Бойко отримав громадянство росії, а пізніше – Сполучених Штатів Америки.

«Цей процес, він набуває і політичних відтінків від того, що у нас на лаві підсудних людина, яка свого часу відмовилася від українського громадянства, що це означає? Зрадила Україну. 3 роки тому відмовилася від української мови, що це означає? Зрадила Україну. Тобто, у нас є зрадник, який працює на країну агресора», — каже керуючий партнер Адвокатського об’єднання «НЕСТЛЕКС» Валерій Алієв.

Зазначимо, що Бойко та його адвокати подали позов до Лондонського суду проти України та вимагають у держави компенсацію у розмірі 100 мільйонів доларів.

«Ті люди, які стоять за Бойка, вони сподіваються, що ці 100 мільйонів доларів, які він хоче стягнути з України, вони будуть використані проти України. І ми не можемо цього допустити, тому що це буде зброя, це будуть ракети, це будуть шахеди, це буде все, що летить на українців», — сказав керуючий партнер Адвокатського об’єднання «НЕСТЛЕКС» Валерій Алієв.

Історія продовжується і дата наступного засідання по справі акціонерного товариства «Житомирські ласощі» поки не визначена. Телеканал СК1 і далі спостерігатиме за розслідуванням.