Учні житомирських ліцеїв надягнули світловідбиваючі стрічки задля безпеки в темну пору доби (ФОТО)

110
Учні житомирських ліцеїв надягнули світловідбиваючі стрічки задля безпеки в темну пору доби (ФОТО)

У п'ятикласника Андрія Матвійчука завершився шостий урок о 18:10. Андрійко вчиться на другу зміну, як і близько семи сотень дітей ліцею №3. У холі закладу хлопчика зустрічає мама, та зазвичай шлях від ліцея додому він долає самостійно. Дорогою Андрійко має пройти  два перехрестя. У темну пору доби це є для дітей небезпечно. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Тому пятикласник отримав у ліцеї стрічку, яка відбиває світло вночі. Такі стрічки поверх одягу на руки одягнули учні 37-ми ліцеїв нашого міста — в першу чергу ті, хто вчиться на другу зміну.  У Житомирі  таких дітей — 5 тисяч.

«Ця стрічка — це необхідна річ для дитини, — говорить мама Андрійка Марина Матвійчук. — Минулоріч ми самостійно купували якісь світловідбивні елементи, та їх складно було знайти,  бо попит був великий. Ця, на перший погляд, невеличка деталь необхідна для дітей, бо упродовж чотирьох місяців у нашій країні пів доби — темна пора. Тому діти мають бути помітними на дорогах».

Світловідбивні пов'язки пошили працівники ДНЗ №29 та ДНЗ №30. Матеріал закупив департамент освіти міської ради за кошти, які були виділені з місцевого бюджету у 2022 році. Всього — 180 тис грн.

Зі слів Світлани Ковтуненко, заступниці  директора департаменту освіти,  працівники двох дошкільних закладів пошили 45 тисяч таких  стрічок. Під час руху автомобіля водій бачить дитину зі стрічкою на відстані 100 метрів.

Марія Дорошко, директорка ліцею, каже, в учнів другої зміни — паралелі  3-х, 4-х, 5-х, 6-х класів — заняття завершуються з 16:00 до 18:10.

«До того ж навчальний заклад знаходиться на двох перехрестях, чотири напрямки руху. Тому для безпеки учнів  це дуже важливо», — зазначає директорка закладу.