У Житомирській політехніці відбулося перше засідання Наглядової ради (ВІДЕО)

150

Днями в Житомирській політехніці відбулось перше засідання нового складу Наглядової ради, до якої входять як представники державної влади, так і українського бізнесу.

«Для нас сьогодні доволі знакова подія – відбулося засідання Наглядової ради, яку проводив голова Геннадій Буткевич. Сьогодні ми мали можливість від університету продемонструвати стратегію розвитку нашого закладу, говорили про створений науковий парк в університеті, про інноваційний хаб», — каже ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Одним із членів Наглядової ради, котрий представляє владу, є Олександр Корнієнко – Перший заступник Голови Верховної Ради України. Говорить, радо погодився на таку пропозицію від університету, адже вважає його одним із передових не лише в Житомирській області, адже заклад не стоїть на місці і вже заглядає у майбутнє.

«Житомирська політехніка не просто перший ВУЗ в області, не просто найпотужніший вуз, ще й інноваційний вуз, який відкрив інноваційний хаб, який зараз працює активно над тими розробками, які дуже необхідні Україні на полі битви, в цивільному житті, і, звичайно, такі речі інженерні – це той фундамент, та база, на якій буде будуватися наше відновлення, наше економічне зростання після такої очікуваної Перемоги», — говорить Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Інноваційний хаб в Житомирській політехніці створений для розвитку інноваційних проєктів, комерціалізації наукових досліджень, втілення підприємницької ініціативи викладачів, студентів та аспірантів. Для цього наявне сучасне матеріальне-технічне забезпечення та комфортні наукові лабораторії.

«Мали можливість для членів Наглядової ради провести екскурсію, показали оновлені лабораторії, проговорили сучасні напрямки вдосконалення нашого університету, а саме в частині наукових досліджень. Дуже приємно, що Наглядова рада таку концепцію та стратегію схвалила», — сказав ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Житомирська політехніка приділяє велику увагу розвитку ІТ-сфери і досягнення у цьому напрямку вражають навіть досвідчених спеціалістів. Зокрема, представники бізнесу, котрі входять до Наглядової ради, вбачають рівень університету та відмічають підготовку кваліфікованих кадрів, котрі наразі є доволі затребуваними.

«В нас дуже багато бізнесу в Житомирській області і в Житомирі. Зараз студенти навчаються саме в напрямку тому, де ми вбачаємо необхідність у ресурсах, необхідність у спеціалістах, у грамотних інженерах. Те, що відбувається з навчанням, з розвитком університету, дійсно сприяє розвитку і самого бізнесу Житомирщини, і взагалі розвитку України», — каже член Наглядової ради, підприємець Іван Рантюк.

Після побаченого та почутого члени Наглядової Ради кажуть: Житомирська політехніка має неабияке майбутнє, а зі свого боку вони усіляко сприятимуть подальшому розвитку університету.