На Звягельщині поліцейські впродовж року розшукали понад 180 людей

93
На Звягельщині поліцейські впродовж року розшукали понад 180 людей

Місця перебування більшості громадян, про зникнення яких повідомляли рідні, правоохоронці райвідділу встановили у першу ж добу пошуків. Про це повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«Загалом з початку року поліцейські розшукали 39 дітей. Так, днями правоохоронці отримали повідомлення від 39-річної жительки м. Баранівки про зникнення її 15-річної доньки, яка не вперше залишила домівку. Інспектори за годину встановили місце знаходження дівчини – вона перебувала на одній із вулиць міста», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські з’ясували, що між матір’ю та донькою виник конфлікт, через що юнка пішла з дому. Відтак ювенальні інспектори провели відповідну роботу з родиною. Окрім того, на матір склали адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП, а дівчину взяли на профілактичний облік райвідділу.

Також оперативники кримінальної поліції розшукали 46 чоловіків, які були оголошені у державний розшук через переховування від органів досудового розслідування, пробації чи суду.

Так, у жовтні правоохоронці встановили місце перебування 40-річного жителя м. Звягеля. Він гастролював по різних регіонам України, де вчиняв крадіжки та шахрайства. Чоловік прикидався священником та просив милостиню, а минулого року викрав генератор із костелу в районному центрі. Підозрюваний переховувався у м. Дніпрі, де його й затримали. Нині він перебуває у слідчому ізоляторі. До того ж, чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Водночас цьогоріч поліцейські розшукали 30-річного звягелянина, підозрюваного у незаконних оборудках з наркотиками. Він знаходився у м. Львові. Тоді у нього вилучили близько 5 кг уже розфасованих психотропних речовин. Чоловіка затримали та доставили до суду. Нині він перебуває під вартою.

Рекордних 12 разів надходило повідомлення про зникнення однієї і тієї ж людини, 44-річної доньки жителя районного центру. Упродовж доби поліцейські повертали її додому – вона перебувала у подруги або товариша, які проживають у місті.

Правоохоронці столиці протягом кількох місяців розшукували 53-річного неплатника аліментів. Звягельські поліцейські розшукали чоловіка та повідомили колег. Між тим, ще двох таких правопорушників поліцейським вдалося встановити у районі.