Під час сесії міської ради до житомирських депутатів звернулися військовослужбовці (ВІДЕО)

122

Вадим – житомирянин, ветеран, інвалід війни та діючий військовий. Аби потрапити на сесію міської ради йому довелося отримати поранення, адже вихідних та відпусток не має. А мовчати та просто спостерігати, каже, не міг.

Вадим говорить, «чи варта та бруківка того, щоб потім по ній ступала нога окупанта?». А якщо влада продовжуватиме у тому ж дусі, то така ситуація цілком реальна.

До депутатів військовий звертався впродовж 10-ти хвилин. Після нього слово взяли ще кілька присутніх захисників. Головні умови, котрі хотіли хлопці, - це почути звіт про допомогу армії та змусити депутатів витрачати усі кошти на наближення Перемоги. І Вадима, здається, почули.

Під час сесії таки було представлено звіт по бюджету, а саме скільки коштів виділили на подолання наслідків збройної агресії росії.

Тож кошти таки виділяються, однак конфліктні ситуації та недовіра між владою та народом продовжуються. Чому так стається міський голова пояснює: багато інформації залишається неоголошеною.

Однак, окрім допомоги військовим, говорить Сергій Сухомлин, люди забувають, що потрібно вкладати кошти у те, що підтримує життєдіяльність міста.

Минулого року Житомир отримав близько мільярда гривень за рахунок військового ПДФО. Рішенням Верховної Ради України, у громад ці кошти забирають. Однак ще до цього, говорить міський голова, вирішили наступного року не виділяти гроші на капітальні видатки.