З початку року територіальними підрозділами органів Державної виконавчої служби в Житомирській області стягнуто майже 10 млн грн в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску

104
З початку року територіальними підрозділами органів Державної виконавчої служби в Житомирській області стягнуто майже 10 млн грн в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що протягом січня – жовтня цього року територіальними підрозділами органів Державної виконавчої служби в Житомирській області стягнуто майже 10 млн грн в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску.

Слід нагадати, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника, за наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов'язаннями зі сплати єдиного внеску зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами - зобов'язання зі сплати єдиного внеску мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу), і виконуються у першу чергу.

Основним нормативним документом, яким врегульовано порядок сплати єдиного внеску це – Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 №2464-VI (зі змінами та доповненнями).

До платників, які не виконали вищевказаним Законом №2464 обов'язки щодо нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску, застосовуються заходи впливу та стягнення.

Так, одним із заходів примусового стягнення заборгованості є звернення стягнення до органів Державної виконавчої служби на заробітну плату , інші доходи, пенсію, стипендію боржника, з рахунків у банках.

Єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування формує дохідну частину Пенсійного Фонду України, тому органами ДПС завжди особлива увага приділяється погашенню заборгованості з ЄСВ адже, своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а це: соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

Своєчасна та у повному обсязі сплата єдиного внеску – це можливість держави забезпечити виконання соціальних гарантій перед своїми громадянами.