Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації надав реабілітаційну допомогу 762 військовослужбовцям

115
Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації надав реабілітаційну допомогу 762 військовослужбовцям

Комунальне некомерційне підприємство (КНП) «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» є ключовим закладом у сфері спеціалізованої медичної допомоги у Житомирській області. Цей центр забезпечує високоспеціалізовану консультативну, амбулаторну та стаціонарну допомогу, надаючи якісне медичне обслуговування для населення. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«У 2023 році центром було підписано 3 пакети медичних послуг з НСЗУ: «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах»; «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах»; «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах». 

Особливо важливою стала робота «Обласного медичного центру вертебрології і реабілітації» у контексті повномасштабних воєнних дій в Україні. Центр активно надає медичну допомогу пораненим військовослужбовцям. Завдяки створенню належних умов, КНП “ОМЦВіР” здійснює комплексну високопрофесійну реабілітацію при травмах опорно-рухового апарату та нервової системи, а також посттравматичному стресовому розладі. Співпраця з протезним підприємством щодо протезування нижніх кінцівок військовослужбовців є важливим кроком у підтримці та відновленні здоров’я військових», – йдеться у повідомленні. 

З початку 2023 року у центрі було надано реабілітаційну допомогу 2562 пацієнтам, з них військовослужбовцям – 762. 

Впродовж 2022-2023 р. працівники закладу активно працювали над реабілітацію цивільного населення та військовослужбовців, підвищенням ефективності реабілітаційних послуг. У рамках співпраці з Естонською республікою 5 фахівців з реабілітації відправились на навчання за програмою «Мультидисциплінарних підходів та реабілітація пацієнта з ампутацією для групи працівників охорони здоров’я України». 

Окрім фізичного здоров’я у центрі піклуються про психологічний стан пацієнтів. Зазначимо, що в Україні функціонує досить багато онлайн-проєктів для підтримки ментального здоров’я. Про деякі з них розповіли в межах Всеукраїнської програми «Ти як?», ініційованої Першою леді Оленою Зеленською. 

Переходьте за посиланням та ознайомтеся з Онлайн-платформи, які надають психологічну допомогу.