На Житомирщині проведено виплату житлових субсидій та пільг за жовтень більше ніж 121 тисячі одержувачам

139
На Житомирщині проведено виплату житлових субсидій та пільг за жовтень більше ніж 121 тисячі одержувачам

У листопаді за жовтень 2023 року проведено виплату житлових субсидій та пільг за жовтень 121,9 тис. одержувачам в тому числі 59,9 тис. отримувачам житлових субсидій та 62,0 тис. отримувачам пільг. Про це інформує ГУ ПФ України у Житомирській області.

Нагадаємо, що Відповідно до Постанови від 07.11.2023 р. № 1173, яка була розроблена Мінсоцполітики та ухвалена Урядом, суттєво збільшено обсяг фінансової підтримки домогосподарств, які опалюють своє житло дровами та вугіллям. 

Згідно з ухваленим рішенням Уряду,  нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 збільшаться в середньому в 4 рази і становитимуть 

  • для надання пільг:  на вугілля – 1,87 т; на дрова – 6,22 т;
  • для надання субсидії: на вугілля – 2,23 т; на дрова – 7,41 т. 

Також рішення Уряду враховує збільшення ринкових цін на вугілля і деревину, що відбулось за останні роки. Розмір фінансової підтримки для українців, які користуються для опалення вугіллям або дровами, зросте у декілька разів. 

До цього часу загальний граничний розмір субсидії на тверде пічне побутове паливо становив 6973 грн на домогосподарство на рік. З урахуванням нового підходу, сукупний обсяг фінансової підтримки на одне домогосподарство може досягати 16 234 грн на рік. 

Розмір субсидії, і додаткової підтримки на придбання твердого пічного палива, розраховується індивідуально для кожного домогосподарства, і залежить від доходів родини: чим менші доходи, тим більшу частину витрат на паливо, в межах нормативу, оплатить держава та міжнародні партнери.