Житомирщина завершує сезон збору соняшнику та інших технічних культур

93
Житомирщина завершує сезон збору соняшнику та інших технічних культур

Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА повідомляє, що сезон збору соняшнику в Житомирській області на завершальному етапі. Початок сезону був вчасним, але через опади довелося тимчасово призупинити збір врожаю. Попри це, роботи в полі зараз ведуться згідно з графіком. 

На сьогоднішній соняшник зібрано на площі 177,5 тис. га, що становить 98,0% від запланованої площі. Середня урожайність цієї культури становить 22,5 ц/га, що на 1,8 центнера більше в порівнянні з минулим роком. Загалом намолочено 399,3 тис. тонн соняшника. 

Що стосується інших технічних культур: 

  • Соя – зібрано на площі 182,1 тис. га. Середня урожайність становить 22,0 центнерів з гектара, що на 2,1 центнера більше порівняно з минулим роком. Загальний обсяг зібраної сої складає 400,6 тис. тонн. 
  • Цукровий буряк – викопано на площі 17,1 тис. га, що становить 91,9% від прогнозованої площі. Середня урожайність цього року склала 450,0 ц/га. Загальний обсяг урожаю цукрових буряків – 769,5 тис. тонн. 
  • Ріпак: Зібрано на площі 39,9 тис. гектарів. Середня урожайність складає 29,5 центнерів з гектара, що на 0,7 центнера вище, ніж у попередньому році. Загальний обсяг зібраного ріпаку становить 117,7 тис. тонн. 

Таким чином, попри деякі тимчасові перешкоди, сільськогосподарські роботи в Житомирській області йдуть успішно, і більшість культур показують зростання урожайності порівняно з минулим роком.