У Житомирі відбулось засідання робочої групи присвячене підготовці до вшанування 90-ї роковини Голодомору 1932-1933 років

101
У Житомирі відбулось засідання робочої групи присвячене підготовці до вшанування 90-ї роковини Голодомору 1932-1933 років

Сьогодні, 16 листопада, відбулося засідання робочої групи присвячене підготовці до вшанування 90-ї роковини Голодомору 1932-1933 років під головуванням заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрія Денисовця. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«Вже другий рік поспіль вшанування пам’яті жертв сталінського режиму відбуватиметься під час повномасштабної війни росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Ми маємо гідно вшанувати пам’ять тих, хто був замордований і закатований радянськими репресіями», – наголосив Юрій Денисовець. 

На засіданні обговорили різноманітні пропозиції щодо організації пам’ятного заходу, який запланований на 26 листопада у місті Житомир. Серед ініціатив була пропозиція Миколи Покропивного, керівника Житомирського фахового коледжу культури та мистецтв імені Івана Огієнка, щодо залучення хорового колективу до заходу.

Підкреслюючи важливість події, заступник начальника Житомирської ОВА закликав учасників засідання зосередити увагу на створенні інформативного та якісного заходу. 

«Ми маємо не лише вшанувати пам’ять про ті страшні роки, але й передати ці знання молодому поколінню, щоб вони творили майбутнє, уникаючи подібних трагедій», – підсумував Юрій Денисовець. 

Цьогорічний захід стане не лише відзначенням пам’яті, але й важливим нагадуванням про страшну сторінку історії України, яка має велике значення в сьогоденні.