Мер Таллінна зустрівся із дітьми військовослужбовців, котрі влітку відпочивали в Естонії (ВІДЕО)

108

Влітку близько 80 дітей військовослужбовців з усієї Житомирської області перебували в таборі Естонії. Запросив на відпочинок хлопців та дівчаток особисто мер Таллінна Михаїл Килварт. Говорить, ставив за мету подарувати їм позитивні емоції.

«Війна – це завжди жахливо, але найбільш жахлива вона для дітей. Тому ми вирішили запросити дітей з різних міст України, щоб відвідали Таллінн, відпочили, отримали позитивні враження. Для нас це було також дуже емоційно, ми дуже раді, що мали цю можливість. І ми надіємось запросити дітей з України, зокрема, Житомира і в наступному році», — каже мер Таллінна Михаїл Килварт.

Станіслав з Лугин син військовослужбовця. Згадує, влітку тато навіть зміг приїхати та провести його до Естонії. Тож це ще одна гарна згадка про поїздку. Окрім того, хоча минули місяці, враження залишаються.

«Так, ми були літом в Естонії. В цілому мені дуже сподобалося, дуже приємні люди, дуже нас прийняли гарно, так тепло. Були різні подарунки, все сподобалося, відпочинок був класний. Я знайшов друзів, навіть серед естонців, бо дуже гарні люди», — говорить Станіслав Клименко, який відпочивав в Естонії.

Під час відпочинку діти потоваришували між собою і хоча підтримували зв’язок на відстані, мріяли ще раз зустрітися разом. Таку зустріч їм організували у Житомирському академічному обласному театрі ляльок.

«Сьогодні діти були щасливі, по-перше, що побачили Михаїла Килварта, з яким вони подружилися, коли були в Таллінні в Естонії. А по-друге, що побачили один одного, тому що в поїздці всі стали друзями. Я радий, що ми могли сьогодні для діток зробити таку зустріч і далі в них була ще програма», — зазначив Народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Для дітей театр підготував виставу, після якої усі отримали подарунки від естонців та благодійного фонду BGV, котрий також співфінансував поїздку.

«Дякую, що ви сьогодні прийшли. Ми дуже-дуже хотіли, щоб максимальна кількість дітей сьогодні прийшла на цю зустріч, щоб в нас ще раз була можливість подякувати пану Михаїлу за те, що він робить. Сьогодні він приїхав не з порожніми руками, ми також організували невеличкі вам подаруночки», — говорить директорка Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Не з порожніми руками приїхали і діти. Кожен підготував свій подарунок для мера Таллінна, вкладаючи свій особливий сенс. На згадку усі зробили спільне фото, а організатори пообіцяли, що такі поїздки для дітей наших захисників будуть продовжуватися.