В межах проєкту «Хаб «Відкритий Простір Однодумців» у бібліотеці імені Василя Земляка відбувся тренінг (ФОТО)

176
В межах проєкту «Хаб «Відкритий Простір Однодумців» у бібліотеці імені Василя Земляка відбувся тренінг (ФОТО)

В межах проєкту «Хабу «Відкритий Простір Однодумців» від громадської організації «Дивосвіт» відбувся тренінг з використання даних в ухваленні рішень для представників місцевої влади нашого міста. Тренінг проводився для тих, хто працює  з ВПО. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Його мета — надати учасникам практичні знання, які допомагатимуть у роботі та прийнятті рішень, необхідних для успішної інтеграції ВПО до громади.

Тренери ознайомили учасників з найпоширенішими інструментами прийняття рішень: деревом рішень, матрицею SWOT, методом Дельфі... Розповіли про компоненти  правильного рішення, про модель циклу життя даних, про важливість цінностей, емпатії та роль стейкхолдерів.

«Якщо говорити про сучасний світ, можна впевнено сказати, що ми увійшли в сферу інформаційних технологій. Це велика галузь, яка насичена файлами, каталогами, соціальними мережами, сайтами, браузерами... Все це про дані та про інформацію. Сподіваємося, сьогоднішній тренінг ознайомив представників органів місцевого самоврядування з тими інструментами, які стануть у нагоді в майбутньому», — зазначила тренерка, директорка КЗ «Міські публічні бібліотеки» Лариса Харчук.

«Цей тренінг виявився насиченим та корисним. В своїй роботі учасники мають справу з великою кількістю даних. А на основі цих даних приймають рішення, від яких залежить чиєсь життя. Тому вони мають знати, як правильно аналізувати отриману інформацію та приймати правильні рішення», — тренерка Олена Вільчинська.

Захід відбувався в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США.