У Житомирі презентували збірку віршів та фото часів повномасштабного вторгнення – «Життя VS війна» (ВІДЕО)

174

«Життя vs війна» таку назву обрала житомирська поетеса Ольга Бортнікова для своєї книги. У збірку ввійшов 41 вірш, написаний під час повномасштабної війни в Україні.

«Перші вірші, які з’явилися в цій книзі, писалися в підвалі під час повітряних тривог. Це була ніч. Ці вірші про біль, про любов, про лють, про гнів, надію і про непохитну віру в нашу перемогу», — каже авторка книги Ольга Бортнікова.

Один з найбільш щемких віршів для Ольги є «Колискова». Поетеса написала її для своєї дитини, яка спала у коморі під вибухами, а не у своєму ліжечку з іграшками, так само як сотні тисяч маленьких українців.

Ідея створити книгу з віршів Ольги належала волонтерці Жанні Соловйовій. Під час міжнародної конференції фондів громад у Канаді жінка зачитала поезію «Тривожна ніч». У залі плакали всі.

«І тоді у мене зародилася мрія: треба зробити книгу. Але якщо ми хочемо достукатися до людей, книги з віршами буде недостатньо. Так виникла ідея додати фото», — говорить волонтерка БО «Фонд громади Житомира» Жанна Соловйова.

До кожного віршу Ольги підібрали знімки житомирських фотографів: Леоніла Шевчука, Андрія Дідківського, В’ячеслава Ратинського, Тараса Орешникова та Марти Яроцької.

Книга поезій та фото «Життя vs війна» – це не лише частина історії України, яку надважливо зберегти, збірка приносить користь вже зараз. Кошти отримані з продажу примірників витратять на вантажний автомобіль для захисників із повітряних сил оборони.