Коли родинні конфлікти перетворюються у тиранію: у Бердичівському районі працює поліційний підрозділ протидії домашньому насильству

101
Коли родинні конфлікти перетворюються у тиранію: у Бердичівському районі працює поліційний підрозділ протидії домашньому насильству

Сектор розпочав свою роботу з серпня поточного року у Бердичівському райвідділі поліції. Основними завданнями підрозділу є запобігання та протидія вчиненню домашнього насильства, інформування постраждалих осіб про їхні права, вжиття превентивних заходів. Поліцейські проводять профілактичну роботу з кривдниками, виносять термінові заборонні приписи, документують адміністративні та кримінальні правопорушення. Про це повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

Відтак за три місяці роботи поліцейські склали та направили до суду 57 адміністративних протоколів за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП.

«З метою припинення та недопущення повторного вчинення домашнього насильства поліцейські виносять кривдникам термінові заборонні приписи. За вказаний період правоохоронці винесли 47 таких приписів. У більшості випадків поліцейські зобов’язували агресорів залишити місце перебування постраждалих членів сім’ї та у будь-який спосіб контактувати з ними. А потерпілим від домашньої тиранії роз’яснили, як можна захиститися та відстояти свої права», – йдеться у повідомленні.

Загалом поліцейські з протидії домашньому насильству відреагували на більш як 130 випадків, де родинам знадобилось стороннє втручання для залагодження ситуацій.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати випадки домашньої тиранії. Якщо ви стали жертвою насильства у родині або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, зателефонуйте за номером 102, зверніться до дільничного офіцера чи поліцейського громади, інших правоохоронців. Також можна зв’язатися з фахівцями з протидії домашньому насильству за допомогою безкоштовної «гарячої лінії» за номерами: 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного), 116 123 (з мобільного) або 15 47.