У Житомирі вшанували пам’ять загиблих під час революції Гідності (ВІДЕО)

101

Пів мільйона протестувальників на Майдані у Києві та ще тисячі у різних містах України. Майже півтори тисячі поранених і понад 100 загиблих. Так українці відстоювали свої права та бажання приєднатися до Європи, а не до росії.

Революцію Гідності підтримали у 20 країнах світу, а Євромайдан став найбільшою проєвропейською демонстрацією в історії ЄС та найтривалішим мітингом в історії – люди безперервно простояли 92 доби.

Сьогодні, 21 листопада, українці відзначають 10 річницю початку революції Гідності. Щоб вшанувати пам’ять «небесної сотні» у Житомирі провели урочистості.

«Цей день важливий для кожної людини, для кожного українця. Не дивлячись на те, що час біжить і вже 10 років минуло, біль за тих людей, що віддали свої життя. І ми маємо памятати тих людей, маємо шанувати їхню память. Я впевнений, що вони віддали свої життя не марно», — каже заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Біля пам’ятного знаку Героям Небесної сотні діти станцювали танець під українську пісню та показали хореографічну композицію. Також представники Ради Християнських церков прочитали молебень. На завершення до пам’ятнику поклали квіти та поставили лампадки. Усе для того, щоб підтвердити – ніхто не забутий, ніщо не забуте.

Десять років тому українці зробили перший крок проти беззаконня. Багато хто виходив через глибоке почуття несправедливості і небажання продовжувати з ним жити. Революція Гідності залишила глибокий слід в історії нашої держави та становлення українців як нації вільних людей.