У Центрі позашкільної освіти для дітей та молоді провели заходи до річниці Голодомору (ВІДЕО)

145

Щороку в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам’ять мільйонів жертв Голодомору 1932–1933 років. Цього року минає 90 років від цього злочину. У житомирському Центрі позашкільної освіти для дітей та молоді щорічно згадують постраждалих.

Немає жодного українця, котрий би не знав про Голодомор. Комусь про це розповідали бабусі та дідусі, комусь родичі, комусь в навчальному закладі. Ця трагедія торкнулася кожної родини.

Жертвами злочину московії стали майже 4 мільйони українців. Щогодини гинуло більше тисячі осіб. І Житомирщина входить до переліку найбільш постраждалих областей. Маленькі жителі регіону передали свої емоції у малюнках та поробках, котрі також представили сьогодні.

Окрім дитячих виробів, була представлена виставка інформаційних тематичних матеріалів Українського інституту національної пам'яті та Житомирського обласного архіву. Доросліші діти ставляться до такого дня серйозно. Кажуть, це трагічна сторінка нашої історії, котру ми не маємо права забути.

Другий рік поспіль українці вшановують пам’ять жертв Голодомору в умовах повномасштабної війни. І росія продовжує використовувати їжу як зброю проти нашого народу. Науковці кажуть, в трагедії 32-33 років відмічають урок для сучасної України.

Голодомор 30-ох років став відповіддю москви на прагнення українців бути господарями на своїй землі. Зараз московія не припиняє чинити терор та геноцид на нашій території. російський режим уже не приховує мети знищити українську ідентичність. Однак як тоді, так і зараз, знищити нас не вдасться.