У якому стані дороги та тротуари Житомира після початку снігопаду (ВІДЕО)

98

Снігопад у Житомирі синоптики прогнозували вже декілька днів, тож за словами працівників комунальних служб, вони були готові. Уночі з 21 на 22 листопада на дорогах працювало 9 одиниць техніки, які висипали близько 250 тонн піщано-соляної суміші.

З 5 ранку на допомогу габаритній техніці на розчистку тротуарів вийшли 13 мінітракторів.

«Так і зараз. Вже повторно відбувається посипання тротуарів піскосумішшю. Зараз підключились вже і трактори з відвалами, продовжують посипати, згрібати цю кашу з проїзної частини. 5 машин і 2 трактори зараз працюють», — каже заступник начальника КП «УАШ» Дмитро Павлов.

У першу чергу комунальники посипали центральні вулиці, підйоми, спуски та мости. Незважаючи на це, зранку на Чуднівському мосту сталася ДТП без потерпілих, яка ускладнила рух. У КП «Управління автомобільних шляхів» кажуть, встигнути усюди наразі неможливо.

«Місто зранку не стояло. Рух був, місто було проїзним, незважаючи на таку кількість опадів. З першочерговою задачею хлопці впоралися. Зима прийшла, сніг випав, необхідно бути обережним на дорозі, виконувати вимоги дорожніх знаків. Якщо це міст, то в нас практично на всіх мостах стоїть обмеження швидкості. Потрібно цього дотримуватись», — говорить заступник начальника КП «УАШ» Дмитро Павлов.

Комунальники запевняють, до зими та снігопадів готові. Працюватимуть цілодобово, щоб усувати наслідки негоди.

За потреби КП «УАШ» звертатиметься за допомогою до приватного підприємства, з яким у них заключений договір.