З жителя Житомирщини стягнуто понад 170 тис грн шкоди, нанесеної довкіллю внаслідок порушення правил рибальства

470
З жителя Житомирщини стягнуто понад 170 тис грн шкоди, нанесеної довкіллю внаслідок порушення правил рибальства

Факт вилову водних біоресурсів (щука, окунь, лящ, плітка, краснопірка)  риболовною сіткою з водосховища Лісне (р. Ірпінь, неподалік с. Соболіївка Брусилівської ТГ Житомирського району) було встановлено під час проведення рейдового заходу, здійсненого державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу згідно наказу Інспекції  ще у квітні минулого року. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Зазначений факт зафіксований протоколом про адміністративне правопорушення. Складені матеріали скеровано до місцевого суду.

13.07.2022 постановою Брусилівського районного суду Житомирської області порушника визнано винним, накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 340 гривень з конфіскацією в дохід держави знарядь лову (ч. 4 ст. 85 КУпАП України).

Згідно проведеного розрахунку, загальний розмір заподіяної шкоди, завданої діями порушника в результаті незаконного вилову водних біоресурсів, склав понад 170 000 грн.», – йдеться у повідомленні.

У добровільному порядку заподіяна шкода не була сплачена. Тому справа була скерована на розгляд до судових органів.

31.05.2023 року Брусилівський районний суд позов Інспекції про відшкодування збитків, завданих довкіллю, задовольнив та постановив стягнути нанесені збитки у повному обсязі.

У зв’язку з невиконанням рішення суду в добровільному порядку Інспекцією було направлено виконавчі документи до Брусилівського ВДВС на примусове виконання.

13.11.2023 виконавчою службою кошти стягнуто в повному обсязі та перераховано на спеціальний рахунок Брусилівської територіальної громади.