На Житомирщині в рамках проєкту «Зелена країна» висадили 1,2 млн сіянців на площі 1509 га

444
На Житомирщині в рамках проєкту «Зелена країна» висадили 1,2 млн сіянців на площі 1509 га

За 2023 рік працівники філій ДП «Ліси України» у Житомирській та Київській областях висадили 53,7 млн сіянців, заліснивши 6,7 тисяч га. Про це повідомляє Столичний лісовий офіс.

За підсумками осінньої лісокультурної кампанії, яка нещодавно завершилася у Столичному лісовому офісі ДП «Ліси України», філії двох областей висадили 16,7 млн сіянців деревних рослин на площі понад 2 тисячі га:

  • Житомирщина – 11,2 млн сіянців на площі 1509 га;
  • Київщина – 5,5 млн сіянців на площі 526 га.

Кампанія з відтворення лісів цієї осені тривала довше, ніж зазвичай, адже тепла і волога погода була сприятливою для садіння.

«Цього року фахівці змінили підхід до заліснення: створювали переважно змішані лісові культури та збільшили частку сіянців із закритою кореневою системою. Садили основні лісоутворюючі породи – сосну і дуб звичайні із введенням в насадження допоміжних порід – берези, липи, клена, модрини, вільхи, ліщини.

Традиційно до садіння лісу долучалися школярі та студенти, військовослужбовці, правоохоронці, спортсмени та представники місцевої влади», – йдеться у повідомленні.

Загалом від початку реалізації Програми Президента «Зелена країна» лісівники Столичного лісового офісу висадили 123,9 млн сіянців майбутніх дерев (Київщина – 36,4 млн сіянців, Житомирщина – 87,5 млн сіянців).