У Житомирській області встановлено черговий факт порушення при перевірці магазину одягу та взуття

458
У Житомирській області встановлено черговий факт порушення при перевірці магазину одягу та взуття

Як повідомляє ГУ ДПС у Житомирській області продовжується контроль за дотриманням суб’єктами господарювання щодо норм діючого законодавства під час проведення розрахункових операцій. 

Нещодавно, фахівцями відділу фактичних перевірок, у ході розгляду одного зі звернень, що надійшло на адресу ГУ ДПС у Житомирській області, проведено перевірку одного з мережевих магазинів одягу та взуття, що знаходиться в центрі міста Житомира. В ході проведення перевірки встановлено факт не видачі розрахункового документа під час проведення контрольно-розрахункової операції та надлишок готівкових коштів на місці проведення готівкових більш ніж на 3 тис. грн., що свідчить про систематичне проведення готівкових розрахунків без застосування РРО. 

Крім того, в зазначеному магазині використовувалась праця найманого працівника без належного оформлення трудових відносин. 

«За результатами проведеної перевірки, у терміни визначені законодавством, до порушників буде застосовано відповідні штрафні санкції. 

За фактом порушення правил торгівлі, згідно Кодексу про адміністративні правопорушення, на винну особу складено та направлено до суду протокол про адміністративне правопорушення», – йдеться у повідомленні. 

Щодо використання праці найманого працівника без належного оформлення трудових відносин, копії матеріалів перевірки направлено до Центрально-Західного управління державної служби з питань праці для прийняття відповідних рішень.