На головній каналізаційній станції Житомира закінчили реконструкцію за грантові кошти Словенії (ВІДЕО)

478

Житомир відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні. У рамках візиту посадовиця оглянула головну каналізаційну станцію, котру з 2019-го року реконструювали за кошти цієї країни.

«Цей проєкт спонсорується Словенським центром з міжнародної співпраці та розвитку. І зараз цей проєкт завершений. Нашій делегації провели презентацію», — каже Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Матея Превольшек.

З початку повномасштабного вторгнення реалізація проєкту призупинилася, однак наразі заплановані роботи виконані. Реконструкція, говорить директор водоканалу, була доволі важливою для Житомира.

Пані Посол говорить, проєкт, котрий запропонувала українська сторона, сподобався підрядникам, тож Житомир отримав грант у сумі близько 2-х мільйонів 400 тисяч євро. За ці кошти було замінено усе технічне устаткування на станції.

З таким обладнанням, говорить керівник, дають гарантію, що аварійні ситуації, які траплялися у 2021-му році, більше не повторяться. Однак інші каналізаційні станції міста також потребують втручання.

Загалом, співпраця Словенії з Україною тільки посилилася після повномасштабного вторгнення і сьогодні також обговорили можливі наступні спільні проєкти.

«Нам були представлені подальші проєкти. Ми зараз не можемо обіцяти, що ми їх одразу підтримаємо, вони ще будуть розглядатися. Але ми маємо намір співпрацювати надалі і також розглядати проєкти іншого типу, не лише інфраструктурні», — говорить Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Матея Превольшек.