У військовому шпиталі Житомира виставили картини художниці, яка малює, щоб побороти хворобу (ВІДЕО)

Валентина Гебрич – художниця, яка почала малювати під час загострення важкої хвороби. Тоді жінка зовсім не могла ходити і навіть їсти. Через місяці страждань та безсонних ночей, їй почали уявлятися пейзажі.

«Я бачила так, 2 тижні один пейзаж, потім 2 тижні інший. А потім, коли вже 3 раз я це побачила, кажу до чоловіка та доньки, може потрібно щось робити, воно ж не просто так мені показується», — каже художниця Валентина Гребич.

Родина Валентини одразу її підтримала. Купили їй фарби, полотна. Іноді навіть змушували малювати, бо бачили – їй так легше, за процесом створення картини хвороба ніби відступає. Першою роботою жінки стали лебеді.

«Я як малюю, я туди поринаю повністю. Я вже нічого не бачу, не відчуваю шо там і де, я повністю захоплена. Думаю, я ж ніби тільки сіла, а вже скільки часу пробігло», — говорить художниця Валентина Гребич.

Головне правило Валентини – не малювати після сумних подій, адже тоді вона переносить на полотно свої негативні емоції, а хоче, щоб її картини випромінювали лише спокій та позитив. Петро, чоловік Валентини, повністю підтримує дружину, майструє чи купує їй рамки для полотен, хвалить за кожну написану картину.

Великою мрією Валентини було допомогти своїми картинами військовим, не знала лише як правильно усе реалізувати. У цьому їй допомогли депутатка Житомирської міської ради Людмила Зубко та представниця громадської організації «Житомир, зроби голосніше» Тетяна Парфентієва. За їх підтримки 20 полотен Валентини виставили у Житомирському військовому шпиталі, де їх змогли побачити поранені бійці.

На картинах, представлених на виставці, зображені літні та зимні ліси, ріки, пейзажі сіл та багато-багато квітів. Саме їх Валентина любить малювати найбільше. Жінка сподівається, що такими добрими сюжетами та яскравими кольорами подарує військовим хвилинку насолоди.

Після запитання як відреагували поранені військові на виставку, Валентина не може стримати сліз, каже, вони дякували за краплину мистецтва та краси.

Авторка картин не любить їх продавати, найчастіше лише дарує. Однак, заради хорошої справи вирішила змінити свої принципи. 6 з 20 полотен, представлених на виставці, будуть продані на благодійному аукціоні. Вилучені кошти віддадуть на потреби нашої армії. Поки що задумка знаходиться на стадії планування, та вже скоро охочі зможуть придбати картини Валентини і допомогти воїнам.