Житомирські рятувальники спільно із студентами політехніки розробили мобільну гру для дітей (ВІДЕО)

З метою розвитку мислення дітей та прийняття ними правильних рішень при потраплянні в надзвичайні ситуації Головне управління ДСНС в Житомирській області вирішило створити мобільну гру для малечі віком від 6 до 12 років. А реалізаторами проєкту стали студенти «Житомирської політехніки».

З двох запропонованих варіантів гри обрали один, презентація якого днями і відбулась в університеті. У центрі – головний герой, котрий потрапляє у різні небезпечні ситуації.

Пожежа в квартирі – це лише перший рівень гри. Усього планується близько 7-ми.

Завдання для гри та правильні варіанти дій прописали самі рятувальники. Вірять, що у такий спосіб діти краще запам’ятовуватимуть правила. Та Житомирщина не є передовою у цьому напрямку, першими подібний додаток розробила сусідня область.

Після того, як гра стане доступною, скачати її можна буде поки тільки на систему Android, однак хочуть розробити і для iOS. Окрім цього, вже плануються наступні проєкти.

Під час презентації гри було підписано два меморандуми про співпрацю: між «Житомирською політехнікою» та Головним управлінням ДСНС в області, а також між університетом, Державною службою України з надзвичайних ситуацій та благодійним фондом «Рятувальник Житомирщини».