Великий Звіт «Слуги Народу»: про свою річну діяльність відзвітувала Валентина Донець (ВІДЕО)

2023-й рік, говорить депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець, навчив нас жити в нових умовах. Це був рік відпрацювання алгоритмів 2022-го та продовження наближення Перемоги.

«Перемогу я наближаю на своєму робочому місці. Ми вже чітко відпрацювали алгоритм роботи акушерсько-гінекологічної служби у військовий час. Я як депутат, і не лише як депутат, як лікар, опікуюся службою материнства і дитинства», — говорить депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець.

За співпраці з різними громадськими організаціями, фондами та благодійниками породіль та новонароджених було забезпечено необхідними речами, а відділення отримали нове обладнання.

«Чорнобильський фонд нам передав обладнання, ЮНІСЕФ нам передав обладнання – це для відділень новонароджених, для пологових стаціонарів. Дуже вдячна фонду Геннадія Буткевича. Ми від нього отримали для перенатального центру підгузки для дуже маленьких. Ми їх ні в аптеці, ні ще десь купити не можемо, це для діток від 500 г до 1 кг», — каже депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець.

Наразі, говорить Валентина Донець, лікарня забезпечена підгузками та дитячим харчуванням ще приблизно на рік. Особисто депутатка опікувалася також родинами переселенців.

«Стараємося якось їм допомогти, знайти нове місце проживання і щоб вони відчували тут себе як в себе вдома. Ми, коли спілкуємося, розуміємо, що кожен із них хоче повернути собі домівку, але ми розуміємо, що насамперед нам треба здобути перемогу, а потім відбудувати, щоб люди могли повертатися», — розповідає депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець.

Будучи депутаткою Валентина Донець активно підтримувала усі рішення про виділення коштів, а також самостійно надавала допомогу військовим.

«Ми допомагали в зборі коштів для військових на передовій, збирали медикаменти, ми збирали спільні мішки, ми збирали одяг і активно допомагали хлопцям, які є на передовій», — сказала депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець.

Допомога надавалася і постраждалим від збройної агресії цивільним. Разом з колегами від політичної сили Валентина Донець з гуманітарною місією відвідала деокуповані Ізюм та Балаклію. У складі руху «ЗеЖінки!» депутатка також опікувалася питанням сімейного насильства.

«Ми досягли певних напрацювань і певних успіхів. Ми хочемо до кінця наступного року охопити навчанням всіх лікарів акушерів-гінекологів та ще до 200 лікарів сімейної практики. Ми зможемо не лише надати їм медичну допомогу, коли вони за нею звернуться, а ми готові і вчимося правильно виявляти їх активно в суспільстві і дати їм можливість обрати ту чи іншу допомогу, яку держава може надати», — розповідає депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець.

Активно впродовж року велася робота у налагодженні міжнародних зав’язків. Зокрема, у складі делегацій Валентина Донець відвідувала Польщу для налагодження зв’язків із закордонними колегами, а також Естонію, яка взяла під свій патронат відбудову Житомирщини.

«Це була тісна співпраця із естонським урядом, і ми знаємо, що наші візити в Естонію, в складі делегацій яких також була я, не були марними», — каже депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець.

Впродовж року Валентина Донець проводила прийоми громадян, надавала допомогу виборцям, підтримувала важливі для області рішення. Зараз, як завжди, вже думає про плани на наступний рік, але найбажанішою є Перемога.